March 15th, 2007

Andamanski otoki – Severni del

Posted in Pocitek by Zan Jansa

Po tedenskem uzivanju na otoku Havelock sva se z Nizozemko Anniko odlocila, da jo sama kreneva proti severu Andamanskih otokov – na pustolovscino. Kajti vecina ljudi ostane na Havelcoku, saj je namrec kot v raju in se jim ne da premakniti kam drugam.

Ko prispes na otoke ti dodelijo nekaksno dovoljenje katero narekuje, da lahko ostanes tam najvec en mesec. Brez tega dovoljenja ne smes hoditi naokoli, saj lahko zaides v precejsnje tezave! Pod to otocje spadajo tudi Nicobarski otoki, na katere pa ni dostopa za turiste.

Za boljso orientacijo prilagam zemljevid Andamanskih in Nicobarskih otokov:

Andamanski in Nicobarski otoki

29.1. sva se zarana usedla na avtobus in se odpravila na 6 urno voznjo proti severu. Odhod iz glavnega mesta Port Blair na jugu Andamanskih otokov proti kraju Rangat na srednjem Andamanu. Vcasih so bile ceste med juznim, srednjim in severnim andamanom povezane, sedaj pa so presekane in vmes tecejo reke ter zato vozijo manjsi trajekti. Tam sva prespala eno noc in se naslednji dan odpravila se bolj na sever, proti kraju Mayabander. Tudi tu sva enkrat prenocila ter se malo razgledala po mestecu. Ko sva sla zvecer na sprehod proti luki, so naju ustavili mozje postave pred tamkajsnjo policijsko postajo. Poklicali so naju noter, ces da se morava vpisati v “knjigo turistov”. Malo smo pokramljali v ozki policijski sobici, potem pa so naju le “izpustili” :) .

Namen pa je bil prilesti cim dlje na sever, in sicer do mesteca Diglipur in od tam v vasico Kalipur in se maaalo naprej do “naselja” bambusovih hisic, Pristine beach resort. Popolnoma neturisticen kraj: ko sva prispela so tam pocitnikovali trije Izraelci in en Anglež, pa se oni so se pobrali, tako da sva po dveh dneh ostala sama. 100 metrska pot vodi do obale, ki pa v primerjavi s Havelockom niso tako pesceno privlacne, imajo pa drugacne care… Plaza zraven Pristine, malo bolj kamnita plaza

You can leave a comment, or trackback from your own site. RSS 2.0

Leave a comment